Huizenprijzen en de huizenmarkt in Den Helder

Begrijp de huizenprijzen in Den Helder met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Den Helder

Den Helder is een plaats in de gemeente Den Helder. Deze plaats telt volgens het CBS 55.745 inwoners. Momenteel staan er 72 woningen te koop en zijn er recent 176 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Den Helder. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 249.820 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 72
Woningen recent verkocht 176
Gemiddelde vraagprijs € 249.820
Percentage gezinnen met kinderen 29%

Verkoopduur woningen in Den Helder

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Den Helder is 30 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Den Helder moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Den Helder.

Woningen recent verkocht in Den Helder

Er zijn recent 176 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Den Helder. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Den Helder.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Den Helder. Een eengezinswoning in Den Helder komt het meest (53%) voor. Daarna komt een portiekflat met 21% het meest voor.

Gezinssamenstelling Den Helder

In Den Helder wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Den Helder

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Den Helder (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Den Helder

Starterswoningen in Den Helder zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Den Helder zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Den Helder zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Den Helder? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Den Helder

Wil je een huis kopen in Den Helder? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Den Helder . Er staan momenteel 72 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Den Helder alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Den Helder.

Bekijk alle koopwoningen in Den Helder. Zoek je huurwoning in Den Helder? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Den Helder

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Den Helder is 2.466 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.246 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Den Helder

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Den Helder vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Den Helder

Den Helder bestaat uit 8 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.