Den Helder in de gemeente Den Helder

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Den Helder

Een eerste blik op Den Helder

Den Helder is een plaats in de gemeente Den Helder. Deze plaats telt volgens het CBS 55.745 inwoners. Momenteel staan er 110 woningen te koop en zijn er recent 144 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Den Helder. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 203.912 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 110
Woningen recent verkocht 144
Gemiddelde vraagprijs € 203.912
Percentage gezinnen met kinderen 29%

Verkoopduur woningen in Den Helder

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Den Helder is 57 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Den Helder kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Den Helder

Er zijn recent 144 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Den Helder. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Den Helder.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Den Helder. Een eengezinswoning in Den Helder komt het meest (43%) voor. Daarna komt een portiekflat met 27% het meest voor.

Gezinssamenstelling Den Helder

In Den Helder wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Den Helder

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Den Helder (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Den Helder
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Den Helder

Wil je een huis kopen in Den Helder? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Den Helder. Er staan momenteel 110 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Den Helder alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Den Helder.

Huizenprijzen in Den Helder

Starterswoningen in Den Helder zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Den Helder zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Den Helder zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Den Helder? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Den Helder

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Den Helder is 1.635 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (1.576 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Den Helder is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Den Helder

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Den Helder vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Den Helder

Den Helder bestaat uit 8 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen