Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Delft

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Delft met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Delft

Delft is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 103.730 inwoners. Momenteel staan er 171 woningen te koop en zijn er recent 386 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Delft. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 291.280.

Woningen te koop 171
Woningen recent verkocht 386
Gemiddelde vraagprijs € 479.075
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 291.280
Percentage gezinnen met kinderen 24%

Verkoopduur woningen in Delft

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Delft is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Delft moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Delft.

Woningen recent verkocht in Delft

Er zijn recent 386 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Delft. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Delft.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Delft. Een portiekflat in Delft komt het meest (24%) voor. Daarna komt een galerijflat met 22% het meest voor.

Gezinssamenstelling Delft

In Delft wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Delft

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Delft (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Delft

Starterswoningen in gemeente Delft zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Delft zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Delft zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Delft? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Delft

Wil je een huis kopen in gemeente Delft? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Delft . Er staan momenteel 171 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Delft alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Delft.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Delft. Zoek je huurwoning in gemeente Delft? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Delft

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Delft is 4.291 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (4.217 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Delft

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Delft vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Delft

De gemeente Delft telt 1 plaats.

Delft

Wijken van Delft

Delft bestaat uit 14 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.