De Huizenmarkt gemeente Delft (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Delft

Woningmarkt Delft

Delft is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 103.730 inwoners. Momenteel staan er 329 woningen te koop en zijn er recent 389 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Delft. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 291.280.

Woningen te koop 329
Woningen recent verkocht 389
Gemiddelde vraagprijs € 456.464
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 291.280
Percentage gezinnen met kinderen 24%

Verkoopduur woningen in Delft

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Delft is 18 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Delft moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Delft.

Woningen recent verkocht in Delft

Er zijn recent 389 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Delft. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Delft.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Delft. Een portiekflat in Delft komt het meest (24%) voor. Daarna komt een galerijflat met 23% het meest voor.

Gezinssamenstelling Delft

In Delft wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Delft

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Delft (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Delft
Binnenring: Nederland

Delft waar ligt dat?

Woningen te koop Delft

Wil je een huis kopen in Delft? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Delft . Er staan momenteel 329 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Delft alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Delft.

Bekijk hier alle koopwoningen in Delft. Zoek je huurwoning in Delft? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Delft

Starterswoningen in Delft zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Delft zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Delft zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Delft? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Delft

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Delft is 4.217 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.970 euro).

Leeftijden Delft

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Delft vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Delft

De gemeente Delft telt 1 plaats.

Delft

Alle wijken van Delft

Delft bestaat uit 14 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.