Alle woningmarktinfo Damwâld Damwâld

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Damwâld

Een eerste blik op Damwâld

Damwâld is een buurt in de wijk Centrum en plaats Damwâld binnen de gemeente Dantumadiel. Deze buurt telt volgens het CBS 7.055 inwoners. Momenteel staan er 4 woningen te koop en zijn er recent 10 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Damwâld. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 329.855 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 4
Woningen recent verkocht 10
Gemiddelde vraagprijs € 329.855
Percentage gezinnen met kinderen 39%

Verkoopduur woningen in Damwâld

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Damwâld is 28 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Damwâld moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Damwâld.

Woningen recent verkocht in Damwâld

Er zijn recent 10 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Damwâld. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Damwâld.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Damwâld. Een eengezinswoning in Damwâld komt het meest (83%) voor. Daarna komt een bungalow met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Damwâld

In Damwâld wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Damwâld

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Damwâld (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Damwâld
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Damwâld

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Damwâld vergeleken met de Dantumadiel en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Damwâld waar ligt dat?

Woningen te koop in Damwâld

Wil je een huis kopen in Damwâld? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Damwâld . Er staan momenteel 4 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Damwâld alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Damwâld.

Bekijk hier alle koopwoningen in Damwâld. Zoek je huurwoning in Damwâld? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Damwâld

Starterswoningen in Damwâld zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Damwâld zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Damwâld zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Damwâld? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Damwâld

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Damwâld is 2.729 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.358 euro).

Leeftijden Damwâld

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Damwâld vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Damwâld

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Damwâld. De buurt zelf valt binnen de wijk Centrum in de gemeente Dantumadiel.

Damwâld Broeksterwâld De Falom Verspreide huizen Damwâld Verspreide huizen Broeksterwâld

Alle straten van Damwâld

Damwâld bestaat uit 72 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.