Huizenmarkt Budel in Budel (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Budel

Woningmarkt Budel

Budel is een wijk in de plaats Budel binnen de gemeente Cranendonck. Deze wijk telt volgens het CBS 9.130 inwoners. Momenteel staan er 16 woningen te koop en zijn er recent 60 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Budel. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 431.699 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 16
Woningen recent verkocht 60
Gemiddelde vraagprijs € 431.699
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Budel

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Budel is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Budel moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Budel.

Woningen recent verkocht in Budel

Er zijn recent 60 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Budel. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Budel.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Budel. Een eengezinswoning in Budel komt het meest (73%) voor. Daarna komt een portiekflat met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Budel

In Budel wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Budel

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Budel (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Budel
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Budel

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Budel vergeleken met de Cranendonck en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Budel waar ligt dat?

Woningen te koop Budel

Wil je een huis kopen in Budel? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Budel . Er staan momenteel 16 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Budel alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Budel.

Bekijk hier alle koopwoningen in Budel. Zoek je huurwoning in Budel? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Budel

Starterswoningen in Budel zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Budel zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Budel zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Budel? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Budel

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Budel is 2.975 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.749 euro).

Leeftijden Budel

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Budel vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Budel

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Budel? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Budel

Budel Heikant, Meemortel, Bosch Keunenhoek Broekkant Schoordijk Verspreide huizen Berg en Toom Verspreide huizen in het Oosten