Huizenmarkt Kerkeveld in Brunssum (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Kerkeveld

Woningmarkt Kerkeveld

Kerkeveld is een buurt in de wijk Brunssum-Centrum en plaats Brunssum binnen de gemeente Brunssum. Deze buurt telt volgens het CBS 7.325 inwoners. Momenteel staat er 1 woning te koop en zijn er recent 3 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Kerkeveld. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 285.335 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 1
Woningen recent verkocht 3
Gemiddelde vraagprijs € 285.335
Percentage gezinnen met kinderen 25%

Verkoopduur woningen in Kerkeveld

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Kerkeveld is 26 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Kerkeveld moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Kerkeveld.

Woningen recent verkocht in Kerkeveld

Er zijn recent 3 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Kerkeveld. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Kerkeveld.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Kerkeveld. Een eengezinswoning in Kerkeveld komt het meest (61%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Kerkeveld

In Kerkeveld wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Kerkeveld

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Kerkeveld (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Kerkeveld
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Kerkeveld

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Kerkeveld vergeleken met de Brunssum en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Kerkeveld waar ligt dat?

Woningen te koop Kerkeveld

Wil je een huis kopen in Kerkeveld? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Kerkeveld . Er staat momenteel 1 woning te koop. We geven bij elke huis te koop in Kerkeveld alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Kerkeveld.

Bekijk hier alle koopwoningen in Kerkeveld. Zoek je huurwoning in Kerkeveld? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Kerkeveld

Starterswoningen in Kerkeveld zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Kerkeveld zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Kerkeveld zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Kerkeveld? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Kerkeveld

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Kerkeveld is 2.581 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.250 euro).

Leeftijden Kerkeveld

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Kerkeveld vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Kerkeveld

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Kerkeveld. De buurt zelf valt binnen de wijk Brunssum-Centrum in de gemeente Brunssum.

Hofpoel Op de Vaard Koutenveld Centrum Kerkeveld Kruisberg Achter de Put Haansberg Vijverpark Rumpener Beemden De Hemelder

Alle straten van Kerkeveld

Kerkeveld bestaat uit 9 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.