Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Brunssum

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Brunssum met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Brunssum

Brunssum is een gemeente in de provincie Limburg. Deze gemeente telt volgens het CBS 28.230 inwoners. Momenteel staan er 62 woningen te koop en zijn er recent 122 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Brunssum. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 202.717.

Woningen te koop 62
Woningen recent verkocht 122
Gemiddelde vraagprijs € 288.972
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 202.717
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Brunssum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Brunssum is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Brunssum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Brunssum.

Woningen recent verkocht in Brunssum

Er zijn recent 122 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Brunssum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Brunssum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Brunssum. Een eengezinswoning in Brunssum komt het meest (52%) voor. Daarna komt een galerijflat met 28% het meest voor.

Gezinssamenstelling Brunssum

In Brunssum wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Brunssum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Brunssum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Brunssum

Starterswoningen in gemeente Brunssum zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Brunssum zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Brunssum zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Brunssum? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Brunssum

Wil je een huis kopen in gemeente Brunssum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Brunssum . Er staan momenteel 62 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Brunssum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Brunssum.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Brunssum. Zoek je huurwoning in gemeente Brunssum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Brunssum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Brunssum is 2.366 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.212 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Brunssum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Brunssum vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Brunssum

De gemeente Brunssum telt 1 plaats.

Brunssum

Wijken van Brunssum

Brunssum bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.