Alle woningmarktinfo Ravensberg

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Ravensberg

Een eerste blik op Ravensberg

Ravensberg is een buurt in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Deze buurt telt volgens het CBS 8.370 inwoners. Momenteel staan er 9 woningen te koop en zijn er recent 5 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ravensberg. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 708.572 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 9
Woningen recent verkocht 5
Gemiddelde vraagprijs € 708.572
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Ravensberg

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Ravensberg is 25 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Ravensberg moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Ravensberg.

Woningen recent verkocht in Ravensberg

Er zijn recent 5 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ravensberg. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Ravensberg.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Ravensberg. Een eengezinswoning in Ravensberg komt het meest (59%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 15% het meest voor.

Gezinssamenstelling Ravensberg

In Ravensberg wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Ravensberg

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Ravensberg (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Ravensberg
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Ravensberg

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Ravensberg vergeleken met de Bodegraven-Reeuwijk en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Ravensberg

Wil je een huis kopen in Ravensberg? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Ravensberg . Er staan momenteel 9 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Ravensberg alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Ravensberg.

Zoek je huurwoning in Ravensberg? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Ravensberg.

Huizenprijzen in Ravensberg

Starterswoningen in Ravensberg zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Ravensberg zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Ravensberg zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Ravensberg? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Ravensberg

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Ravensberg is 4.062 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.261 euro).

Leeftijden Ravensberg

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Ravensberg vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Ravensberg

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Ravensberg. De buurt zelf valt binnen de wijk Reeuwijk Brug in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Reeuwijk Brug Zoutman Ravensberg Sluipwijk Platteweg Gravekoop Twaalfmorgen Oukoop Abessinië

Alle straten van Ravensberg

Ravensberg bestaat uit 69 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen