De Huizenmarkt gemeente Asten (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Asten

Woningmarkt Asten

Asten is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. Deze gemeente telt volgens het CBS 16.705 inwoners. Momenteel staan er 42 woningen te koop en zijn er recent 68 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Asten. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 42
Woningen recent verkocht 68
Gemiddelde vraagprijs € 487.832
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Asten

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Asten is 26 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Asten moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Asten.

Woningen recent verkocht in Asten

Er zijn recent 68 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Asten. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Asten.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Asten. Een eengezinswoning in Asten komt het meest (71%) voor. Daarna komt een galerijflat met 8% het meest voor.

Gezinssamenstelling Asten

In Asten wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Asten

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Asten (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Asten
Binnenring: Nederland

Asten waar ligt dat?

Woningen te koop Asten

Wil je een huis kopen in Asten? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Asten . Er staan momenteel 42 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Asten alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Asten.

Bekijk hier alle koopwoningen in Asten. Zoek je huurwoning in Asten? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Asten

Starterswoningen in Asten zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Asten zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Asten zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Asten? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Asten

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Asten is 3.258 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.858 euro).

Leeftijden Asten

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Asten vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Asten

De gemeente Asten telt 3 plaatsen.

Asten Heusden Ommel

Alle wijken van Asten

Asten bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.