Huizenmarkt Sprenkelaar in Apeldoorn (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Sprenkelaar

Woningmarkt Sprenkelaar

Sprenkelaar is een buurt in de wijk Noordoost en plaats Apeldoorn binnen de gemeente Apeldoorn. Deze buurt telt volgens het CBS 22.625 inwoners. Momenteel staan er 5 woningen te koop en zijn er recent 10 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Sprenkelaar. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 464.883 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 5
Woningen recent verkocht 10
Gemiddelde vraagprijs € 464.883
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in Sprenkelaar

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Sprenkelaar is 25 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Sprenkelaar moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Sprenkelaar.

Woningen recent verkocht in Sprenkelaar

Er zijn recent 10 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Sprenkelaar. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Sprenkelaar.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Sprenkelaar. Een eengezinswoning in Sprenkelaar komt het meest (86%) voor. Daarna komt een villa met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Sprenkelaar

In Sprenkelaar wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Sprenkelaar

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Sprenkelaar (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Sprenkelaar
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Sprenkelaar

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Sprenkelaar vergeleken met de Apeldoorn en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Sprenkelaar waar ligt dat?

Woningen te koop Sprenkelaar

Wil je een huis kopen in Sprenkelaar? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Sprenkelaar . Er staan momenteel 5 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Sprenkelaar alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Sprenkelaar.

Bekijk hier alle koopwoningen in Sprenkelaar. Zoek je huurwoning in Sprenkelaar? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Sprenkelaar

Starterswoningen in Sprenkelaar zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Sprenkelaar zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Sprenkelaar zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Sprenkelaar? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Sprenkelaar

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Sprenkelaar is 2.606 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (2.812 euro).

Leeftijden Sprenkelaar

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Sprenkelaar vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Sprenkelaar

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Sprenkelaar. De buurt zelf valt binnen de wijk Noordoost in de gemeente Apeldoorn.

Zevenhuizen Sluisoord De Mheen Anklaar Sprenkelaar Bedrijvenpark Apeldoorn Noord Sleutelbloem Zuidbroek - Mozaïek & Rooster Zuidbroek - De Wellen

Alle straten van Sprenkelaar

Sprenkelaar bestaat uit 26 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.