Huizenmarkt Stedenwijk in Almere (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Stedenwijk

Woningmarkt Stedenwijk

Stedenwijk is een buurt in de wijk Almere Stad en plaats Almere binnen de gemeente Almere. Deze buurt telt volgens het CBS 108.800 inwoners. Momenteel staan er 9 woningen te koop en zijn er recent 31 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Stedenwijk. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 286.258 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 9
Woningen recent verkocht 31
Gemiddelde vraagprijs € 286.258
Percentage gezinnen met kinderen 44%

Verkoopduur woningen in Stedenwijk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Stedenwijk is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Stedenwijk moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Stedenwijk.

Woningen recent verkocht in Stedenwijk

Er zijn recent 31 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Stedenwijk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Stedenwijk.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Stedenwijk. Een portiekflat in Stedenwijk komt het meest (38%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 32% het meest voor.

Gezinssamenstelling Stedenwijk

In Stedenwijk wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Stedenwijk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Stedenwijk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Stedenwijk
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Stedenwijk

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Stedenwijk vergeleken met de Almere en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Stedenwijk waar ligt dat?

Woningen te koop Stedenwijk

Wil je een huis kopen in Stedenwijk? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Stedenwijk . Er staan momenteel 9 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Stedenwijk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Stedenwijk.

Bekijk hier alle koopwoningen in Stedenwijk. Zoek je huurwoning in Stedenwijk? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Stedenwijk

Starterswoningen in Stedenwijk zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Stedenwijk zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Stedenwijk zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Stedenwijk? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Stedenwijk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Stedenwijk is 3.168 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.657 euro).

Leeftijden Stedenwijk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Stedenwijk vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Stedenwijk

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Stedenwijk. De buurt zelf valt binnen de wijk Almere Stad in de gemeente Almere.

Centrum Almere Stad Filmwijk Danswijk Parkwijk Verzetswijk Waterwijk Tussen de Vaarten Noord Tussen de Vaarten Zuid Staatsliedenwijk Kruidenwijk Stedenwijk Muziekwijk Noord Muziekwijk Zuid Literatuurwijk Noorderplassen Randstad Markerkant Hollandsekant Gooisekant Veluwsekant Sallandsekant Overig Almere Stad