logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Almere

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Almere met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Almere

Almere is een gemeente in de provincie Flevoland. Deze gemeente telt volgens het CBS 222.825 inwoners. Momenteel staan er 290 woningen te koop en zijn er recent 2.568 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Almere. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 310.592.

Woningen te koop 290
Woningen recent verkocht 2.568
Gemiddelde vraagprijs € 468.183
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 310.592
Percentage gezinnen met kinderen 42%

Verkoopduur woningen in Almere

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Almere is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Almere moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Almere.

Woningen recent verkocht in Almere

Er zijn recent 2.568 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Almere. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Almere.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Almere. Een eengezinswoning in Almere komt het meest (50%) voor. Daarna komt een portiekflat met 22% het meest voor.

Gezinssamenstelling Almere

In Almere wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Almere

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Almere (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Almere

Starterswoningen in gemeente Almere zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Almere zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Almere zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Almere? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Almere

Wil je een huis kopen in gemeente Almere? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Almere . Er staan momenteel 290 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Almere alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Almere.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Almere. Zoek je huurwoning in gemeente Almere? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Almere

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Almere is 3.860 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.592 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Almere

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Almere vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Almere

De gemeente Almere telt 1 plaats.

Almere

Wijken van Almere

Almere bestaat uit 71 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.