Huizenmarkt Muziekwijk Zuid in Almere (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Muziekwijk Zuid

Woningmarkt Muziekwijk Zuid

Muziekwijk Zuid is een buurt in de wijk Almere Stad en plaats Almere binnen de gemeente Almere. Deze buurt telt volgens het CBS 108.800 inwoners. Momenteel staan er 10 woningen te koop en zijn er recent 22 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Muziekwijk Zuid. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 372.847 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 10
Woningen recent verkocht 22
Gemiddelde vraagprijs € 372.847
Percentage gezinnen met kinderen 44%

Verkoopduur woningen in Muziekwijk Zuid

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Muziekwijk Zuid is 12 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Muziekwijk Zuid moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Muziekwijk Zuid.

Woningen recent verkocht in Muziekwijk Zuid

Er zijn recent 22 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Muziekwijk Zuid. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Muziekwijk Zuid.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Muziekwijk Zuid. Een eengezinswoning in Muziekwijk Zuid komt het meest (59%) voor. Daarna komt een portiekflat met 37% het meest voor.

Gezinssamenstelling Muziekwijk Zuid

In Muziekwijk Zuid wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Muziekwijk Zuid

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Muziekwijk Zuid (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Muziekwijk Zuid
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Muziekwijk Zuid

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Muziekwijk Zuid vergeleken met de Almere en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Muziekwijk Zuid waar ligt dat?

Woningen te koop Muziekwijk Zuid

Wil je een huis kopen in Muziekwijk Zuid? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Muziekwijk Zuid . Er staan momenteel 10 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Muziekwijk Zuid alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Muziekwijk Zuid.

Bekijk hier alle koopwoningen in Muziekwijk Zuid. Zoek je huurwoning in Muziekwijk Zuid? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Muziekwijk Zuid

Starterswoningen in Muziekwijk Zuid zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Muziekwijk Zuid zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Muziekwijk Zuid zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Muziekwijk Zuid? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Muziekwijk Zuid

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Muziekwijk Zuid is 3.655 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.325 euro).

Leeftijden Muziekwijk Zuid

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Muziekwijk Zuid vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Muziekwijk Zuid

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Muziekwijk Zuid. De buurt zelf valt binnen de wijk Almere Stad in de gemeente Almere.

Centrum Almere Stad Filmwijk Danswijk Parkwijk Verzetswijk Waterwijk Tussen de Vaarten Noord Tussen de Vaarten Zuid Staatsliedenwijk Kruidenwijk Stedenwijk Muziekwijk Noord Muziekwijk Zuid Literatuurwijk Noorderplassen Randstad Markerkant Hollandsekant Gooisekant Veluwsekant Sallandsekant Overig Almere Stad