Almere in de gemeente Almere

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Almere

Een eerste blik op Almere

Almere is een plaats in de gemeente Almere. Deze plaats telt volgens het CBS 203.985 inwoners. Momenteel staan er 522 woningen te koop en zijn er recent 838 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Almere. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 363.874 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 522
Woningen recent verkocht 838
Gemiddelde vraagprijs € 363.874
Percentage gezinnen met kinderen 42%

Verkoopduur woningen in Almere

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Almere is 27 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Almere moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Almere.

Woningen recent verkocht in Almere

Er zijn recent 838 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Almere. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Almere.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Almere. Een eengezinswoning in Almere komt het meest (42%) voor. Daarna komt een portiekflat met 28% het meest voor.

Gezinssamenstelling Almere

In Almere wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Almere

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Almere (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Almere
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Almere

Wil je een huis kopen in Almere? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Almere. Er staan momenteel 522 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Almere alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Almere.

Huizenprijzen in Almere

Starterswoningen in Almere zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Almere zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Almere zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Almere? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Almere

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Almere is 2.591 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.398 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Almere is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Almere

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Almere vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Almere

Almere bestaat uit 6 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen