Huizenmarkt Eilandenbuurt in Almere (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Eilandenbuurt

Woningmarkt Eilandenbuurt

Eilandenbuurt is een buurt in de wijk Almere Buiten en plaats Almere binnen de gemeente Almere. Deze buurt telt volgens het CBS 56.315 inwoners. Momenteel staan er 6 woningen te koop en zijn er recent 27 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Eilandenbuurt. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 409.763 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 6
Woningen recent verkocht 27
Gemiddelde vraagprijs € 409.763
Percentage gezinnen met kinderen 47%

Verkoopduur woningen in Eilandenbuurt

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Eilandenbuurt is 23 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Eilandenbuurt moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Eilandenbuurt.

Woningen recent verkocht in Eilandenbuurt

Er zijn recent 27 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Eilandenbuurt. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Eilandenbuurt.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Eilandenbuurt. Een eengezinswoning in Eilandenbuurt komt het meest (56%) voor. Daarna komt een herenhuis met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Eilandenbuurt

In Eilandenbuurt wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Eilandenbuurt

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Eilandenbuurt (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Eilandenbuurt
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Eilandenbuurt

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Eilandenbuurt vergeleken met de Almere en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Eilandenbuurt waar ligt dat?

Woningen te koop Eilandenbuurt

Wil je een huis kopen in Eilandenbuurt? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Eilandenbuurt . Er staan momenteel 6 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Eilandenbuurt alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Eilandenbuurt.

Bekijk hier alle koopwoningen in Eilandenbuurt. Zoek je huurwoning in Eilandenbuurt? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Eilandenbuurt

Starterswoningen in Eilandenbuurt zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Eilandenbuurt zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Eilandenbuurt zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Eilandenbuurt? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Eilandenbuurt

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Eilandenbuurt is 3.192 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.815 euro).

Leeftijden Eilandenbuurt

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Eilandenbuurt vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Eilandenbuurt

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Eilandenbuurt. De buurt zelf valt binnen de wijk Almere Buiten in de gemeente Almere.

Centrum Almere Buiten Oostvaardersbuurt Seizoenenbuurt Molenbuurt Bouwmeesterbuurt Landgoederenbuurt Faunabuurt Bloemenbuurt Regenboogbuurt Indischebuurt Eilandenbuurt Stripheldenbuurt Sieradenbuurt Poldervlak De Vaart Buitenvaart Overig Almere Buiten