Alle woningmarktinfo De Hoven

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in De Hoven

Een eerste blik op De Hoven

De Hoven is een buurt in de gemeente Almere. Deze buurt telt volgens het CBS 22.790 inwoners. Momenteel staan er 6 woningen te koop en zijn er recent 13 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in De Hoven. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 274.720 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 6
Woningen recent verkocht 13
Gemiddelde vraagprijs € 274.720
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in De Hoven

De gemiddelde verkoopduur van huizen in De Hoven is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in De Hoven moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in De Hoven.

Woningen recent verkocht in De Hoven

Er zijn recent 13 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in De Hoven. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond De Hoven.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in De Hoven. Een portiekflat in De Hoven komt het meest (51%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 33% het meest voor.

Gezinssamenstelling De Hoven

In De Hoven wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat De Hoven

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van De Hoven (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: De Hoven
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers De Hoven

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van De Hoven vergeleken met de Almere en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in De Hoven

Wil je een huis kopen in De Hoven? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in De Hoven . Er staan momenteel 6 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in De Hoven alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in De Hoven.

Zoek je huurwoning in De Hoven? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in De Hoven.

Huizenprijzen in De Hoven

Starterswoningen in De Hoven zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in De Hoven zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in De Hoven zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in De Hoven? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs De Hoven

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in De Hoven is 3.108 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.630 euro).

Leeftijden De Hoven

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in De Hoven vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom De Hoven

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom De Hoven. De buurt zelf valt binnen de wijk Almere Haven in de gemeente Almere.

Centrum Almere Haven De Werven De Hoven De Meenten De Grienden De Marken De Gouwen De Wierden De Velden Overgooi De Steiger Stichtsekant Overig Almere Haven

Alle straten van De Hoven

De Hoven bestaat uit 7 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen