logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Diemen

Begrijp de huizenprijzen in Diemen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Diemen

Diemen is een plaats in de gemeente Diemen. Deze plaats telt volgens het CBS 32.785 inwoners. Momenteel staan er 32 woningen te koop en zijn er recent 126 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Diemen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 516.720 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 32
Woningen recent verkocht 126
Gemiddelde vraagprijs € 516.720
Percentage gezinnen met kinderen 29%

Verkoopduur woningen in Diemen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Diemen is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Diemen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Diemen.

Woningen recent verkocht in Diemen

Er zijn recent 126 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Diemen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Diemen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Diemen. Een portiekflat in Diemen komt het meest (29%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 23% het meest voor.

Gezinssamenstelling Diemen

In Diemen wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Diemen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Diemen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Diemen

Starterswoningen in Diemen zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Diemen zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Diemen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Diemen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Diemen

Wil je een huis kopen in Diemen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Diemen . Er staan momenteel 32 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Diemen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Diemen.

Bekijk alle koopwoningen in Diemen. Zoek je huurwoning in Diemen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Diemen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Diemen is 5.563 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (5.168 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Diemen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Diemen vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Diemen

Diemen bestaat uit 9 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.