De Huizenmarkt in Diemen (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Diemen

Woningmarkt Diemen

Diemen is een plaats in de gemeente Diemen. Deze plaats telt volgens het CBS 28.115 inwoners. Momenteel staan er 91 woningen te koop en zijn er recent 137 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Diemen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 482.989 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 91
Woningen recent verkocht 137
Gemiddelde vraagprijs € 482.989
Percentage gezinnen met kinderen 31%

Verkoopduur woningen in Diemen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Diemen is 13 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Diemen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Diemen.

Woningen recent verkocht in Diemen

Er zijn recent 137 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Diemen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Diemen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Diemen. Een portiekflat in Diemen komt het meest (29%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 22% het meest voor.

Gezinssamenstelling Diemen

In Diemen wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Diemen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Diemen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Diemen
Binnenring: Nederland

Diemen waar ligt dat?

Woningen te koop Diemen

Wil je een huis kopen in Diemen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Diemen . Er staan momenteel 91 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Diemen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Diemen.

Bekijk hier alle koopwoningen in Diemen. Zoek je huurwoning in Diemen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Diemen

Starterswoningen in Diemen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Diemen zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Diemen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Diemen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Diemen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Diemen is 5.167 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.862 euro).

Leeftijden Diemen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Diemen vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Diemen

Diemen bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.