Zoetermeer in de gemeente Zoetermeer

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Zoetermeer

Een eerste blik op Zoetermeer

Zoetermeer is een plaats in de gemeente Zoetermeer. Deze plaats telt volgens het CBS 124.685 inwoners. Momenteel staan er 309 woningen te koop en zijn er recent 1.220 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Zoetermeer. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 370.409 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 309
Woningen recent verkocht 1.220
Gemiddelde vraagprijs € 370.409
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Zoetermeer

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Zoetermeer is 29 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Zoetermeer moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Zoetermeer.

Woningen recent verkocht in Zoetermeer

Er zijn recent 1.220 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zoetermeer. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Zoetermeer.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Zoetermeer. Een portiekflat in Zoetermeer komt het meest (29%) voor. Daarna komt een galerijflat met 26% het meest voor.

Gezinssamenstelling Zoetermeer

In Zoetermeer wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Zoetermeer

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Zoetermeer (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Zoetermeer
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Zoetermeer

Wil je een huis kopen in Zoetermeer? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Zoetermeer . Er staan momenteel 309 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Zoetermeer alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Zoetermeer.

Zoek je huurwoning in Zoetermeer? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Zoetermeer.

Huizenprijzen in Zoetermeer

Starterswoningen in Zoetermeer zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Zoetermeer zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Zoetermeer zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Zoetermeer? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Zoetermeer

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Zoetermeer is 2.786 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.620 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Zoetermeer is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Zoetermeer

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Zoetermeer vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Zoetermeer

Zoetermeer bestaat uit 9 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen