Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Zoetermeer

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Zoetermeer met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Zoetermeer

Zoetermeer is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 124.685 inwoners. Momenteel staan er 159 woningen te koop en zijn er recent 473 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zoetermeer. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 291.856.

Woningen te koop 159
Woningen recent verkocht 473
Gemiddelde vraagprijs € 437.762
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 291.856
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Zoetermeer

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Zoetermeer is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Zoetermeer moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Zoetermeer.

Woningen recent verkocht in Zoetermeer

Er zijn recent 473 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zoetermeer. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Zoetermeer.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Zoetermeer. Een eengezinswoning in Zoetermeer komt het meest (31%) voor. Daarna komt een portiekflat met 25% het meest voor.

Gezinssamenstelling Zoetermeer

In Zoetermeer wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Zoetermeer

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Zoetermeer (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Zoetermeer

Starterswoningen in gemeente Zoetermeer zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Zoetermeer zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Zoetermeer zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Zoetermeer? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Zoetermeer

Wil je een huis kopen in gemeente Zoetermeer? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Zoetermeer . Er staan momenteel 159 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Zoetermeer alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Zoetermeer.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Zoetermeer. Zoek je huurwoning in gemeente Zoetermeer? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Zoetermeer

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Zoetermeer is 3.671 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.536 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Zoetermeer

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Zoetermeer vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Zoetermeer

De gemeente Zoetermeer telt 1 plaats.

Zoetermeer

Wijken van Zoetermeer

Zoetermeer bestaat uit 9 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.