De Huizenmarkt in Schalkwijk (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Schalkwijk

Woningmarkt Schalkwijk

Schalkwijk is een plaats in de gemeente Houten. Deze plaats telt volgens het CBS 49.555 inwoners. Momenteel staan er 8 woningen te koop en zijn er recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schalkwijk. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 556.706 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 8
Woningen recent verkocht 4
Gemiddelde vraagprijs € 556.706
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in Schalkwijk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Schalkwijk is 18 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Schalkwijk moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Schalkwijk.

Woningen recent verkocht in Schalkwijk

Er zijn recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schalkwijk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Schalkwijk.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Schalkwijk. Een eengezinswoning in Schalkwijk komt het meest (67%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Schalkwijk

In Schalkwijk wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Schalkwijk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Schalkwijk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Schalkwijk
Binnenring: Nederland

Schalkwijk waar ligt dat?

Woningen te koop Schalkwijk

Wil je een huis kopen in Schalkwijk? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Schalkwijk . Er staan momenteel 8 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Schalkwijk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Schalkwijk.

Bekijk hier alle koopwoningen in Schalkwijk. Zoek je huurwoning in Schalkwijk? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Schalkwijk

Starterswoningen in Schalkwijk zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Schalkwijk zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Schalkwijk zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Schalkwijk? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Schalkwijk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Schalkwijk is 4.267 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.834 euro).

Leeftijden Schalkwijk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Schalkwijk vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Schalkwijk

Schalkwijk bestaat uit 11 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.