Huizenprijzen en de huizenmarkt in Schalkwijk

Begrijp de huizenprijzen in Schalkwijk met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Schalkwijk

Schalkwijk is een plaats in de gemeente Houten. Deze plaats telt volgens het CBS 49.555 inwoners. Momenteel staan er 2 woningen te koop en zijn er recent 5 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schalkwijk. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 679.973 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 2
Woningen recent verkocht 5
Gemiddelde vraagprijs € 679.973
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in Schalkwijk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Schalkwijk is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Schalkwijk moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Schalkwijk.

Woningen recent verkocht in Schalkwijk

Er zijn recent 5 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schalkwijk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Schalkwijk.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Schalkwijk. Een eengezinswoning in Schalkwijk komt het meest (67%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Schalkwijk

In Schalkwijk wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Schalkwijk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Schalkwijk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Schalkwijk

Starterswoningen in Schalkwijk zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Schalkwijk zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Schalkwijk zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Schalkwijk? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Schalkwijk

Wil je een huis kopen in Schalkwijk? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Schalkwijk . Er staan momenteel 2 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Schalkwijk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Schalkwijk.

Bekijk alle koopwoningen in Schalkwijk. Zoek je huurwoning in Schalkwijk? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Schalkwijk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Schalkwijk is 3.506 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (4.267 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Schalkwijk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Schalkwijk vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Schalkwijk

Schalkwijk bestaat uit 11 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.