• Pers
  • Niet ieder biedlogboek gaat gesjoemel in het biedproces tegen

Niet ieder biedlogboek gaat gesjoemel in het biedproces tegen.


Geschreven door Jimmy Geplaatst op 23 okt. 2023 2 min. lezen

Wie op een huis biedt, kan na afloop een online biedlogboek krijgen. Doel: een eerlijker biedproces voor iedereen. Vereniging Eigen Huis (VEH) vroeg zich af: gaat het bieden met zo’n biedlogboek nu écht eerlijker? Huispedia strijdt als 100% onafhankelijke partij voor een eerlijke woningmarkt. Dus stelde VEH de vraag aan Huispedia CEO Maxim Bours. Zijn antwoord maakt duidelijk dat er flink wat moet gebeuren.

Waarom is het biedlogboek er eigenlijk?

Al jaren geven consumenten aan dat het biedproces bij het kopen van een huis niet eerlijk gaat. Er worden stiekem biedingen doorgespeeld of kopers worden verleid om onnodig een hoger bod te doen. Om dit tegen te gaan, heeft de overheid sinds 1 januari 2023 het biedlogboek wettelijk verplicht gemaakt. Hiermee kunnen kopers achteraf inzien wat er is geboden. Zo zouden kopers kunnen controleren of het bieden wel eerlijk is gegaan.

Om te onderzoeken of het huidige biedlogboek werkt, kwam VEH bij Huispedia langs voor een interview. CEO Maxim Bours zegt waar het op staat: “We willen een eerlijker biedingssysteem en gelijke kansen voor iedereen, geen gesjoemel meer. Het biedlogboek is een stap in de goede richting, maar er moet nog wel wat gebeuren om het biedproces écht eerlijk te krijgen.”

Het interview met Maxim is gepubliceerd in het Vereniging Eigen Huis magazine. Hierin komen ook de ervaringen van kopers aan bod. Benieuwd hoe zij het biedlogboek ervaren? Lees hier het artikel.

Op naar een eerlijke woningmarkt 🚀

Niet ieder biedlogboek gaat gesjoemel in het biedproces tegen
Jimmy 20 nov. 2023
Vind je deze informatie nuttig?
Bedankt voor je feedback.

Hoe zouden we jou beter kunnen helpen?

Geef in je eigen woorden aan waar het over gaat. We bekijken alle feedback maar kunnen daar niet op reageren.

Feedback moet minimaal 10 tekens bevatten

Wil je op de hoogte blijven?