De Huizenmarkt in Olst (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Olst

Woningmarkt Olst

Olst is een plaats in de gemeente Olst-Wijhe. Deze plaats telt volgens het CBS 18.045 inwoners. Momenteel staan er 31 woningen te koop en zijn er recent 67 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Olst. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 454.542 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 31
Woningen recent verkocht 67
Gemiddelde vraagprijs € 454.542
Percentage gezinnen met kinderen 39%

Verkoopduur woningen in Olst

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Olst is 23 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Olst moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Olst.

Woningen recent verkocht in Olst

Er zijn recent 67 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Olst. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Olst.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Olst. Een eengezinswoning in Olst komt het meest (68%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Olst

In Olst wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Olst

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Olst (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Olst
Binnenring: Nederland

Olst waar ligt dat?

Woningen te koop Olst

Wil je een huis kopen in Olst? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Olst . Er staan momenteel 31 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Olst alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Olst.

Bekijk hier alle koopwoningen in Olst. Zoek je huurwoning in Olst? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Olst

Starterswoningen in Olst zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Olst zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Olst zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Olst? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Olst

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Olst is 3.242 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.531 euro).

Leeftijden Olst

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Olst vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Olst

Olst bestaat uit 12 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.