Olst in de gemeente Olst-Wijhe

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Olst

Een eerste blik op Olst

Olst is een plaats in de gemeente Olst-Wijhe. Deze plaats telt volgens het CBS 18.045 inwoners. Momenteel staan er 17 woningen te koop en zijn er recent 65 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Olst. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 376.314 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 17
Woningen recent verkocht 65
Gemiddelde vraagprijs € 376.314
Percentage gezinnen met kinderen 39%

Verkoopduur woningen in Olst

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Olst is 39 dagen. Dit is gelijk of nagenoeg gelijk vergeleken met de rest van Nederland. Een bod doen op huis in Olst kan je waarschijnlijk regelijk gelijk doen op vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Olst

Er zijn recent 65 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Olst. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Olst.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Olst. Een eengezinswoning in Olst komt het meest (63%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Olst

In Olst wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Olst

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Olst (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Olst
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Olst

Wil je een huis kopen in Olst? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Olst . Er staan momenteel 17 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Olst alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Olst.

Zoek je huurwoning in Olst? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Olst.

Huizenprijzen in Olst

Starterswoningen in Olst zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Olst zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Olst zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Olst? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Olst

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Olst is 2.567 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.436 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Olst is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Olst

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Olst vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Olst

Olst bestaat uit 12 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen