De Huizenmarkt gemeente Olst-Wijhe (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Olst-Wijhe

Woningmarkt Olst-Wijhe

Olst-Wijhe is een gemeente in de provincie Overijssel. Deze gemeente telt volgens het CBS 18.045 inwoners. Momenteel staan er 53 woningen te koop en zijn er recent 63 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Olst-Wijhe. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 53
Woningen recent verkocht 63
Gemiddelde vraagprijs € 464.516
Percentage gezinnen met kinderen 39%

Verkoopduur woningen in Olst-Wijhe

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Olst-Wijhe is 29 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Olst-Wijhe moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Olst-Wijhe.

Woningen recent verkocht in Olst-Wijhe

Er zijn recent 63 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Olst-Wijhe. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Olst-Wijhe.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Olst-Wijhe. Een eengezinswoning in Olst-Wijhe komt het meest (68%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Olst-Wijhe

In Olst-Wijhe wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Olst-Wijhe

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Olst-Wijhe (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Olst-Wijhe
Binnenring: Nederland

Olst-Wijhe waar ligt dat?

Woningen te koop Olst-Wijhe

Wil je een huis kopen in Olst-Wijhe? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Olst-Wijhe . Er staan momenteel 53 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Olst-Wijhe alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Olst-Wijhe.

Bekijk hier alle koopwoningen in Olst-Wijhe. Zoek je huurwoning in Olst-Wijhe? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Olst-Wijhe

Starterswoningen in Olst-Wijhe zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Olst-Wijhe zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Olst-Wijhe zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Olst-Wijhe? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Olst-Wijhe

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Olst-Wijhe is 3.219 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.947 euro).

Leeftijden Olst-Wijhe

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Olst-Wijhe vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Olst-Wijhe

De gemeente Olst-Wijhe telt 5 plaatsen.

Marle Olst Welsum Wesepe Wijhe

Alle wijken van Olst-Wijhe

Olst-Wijhe bestaat uit 12 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.