logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Olst-Wijhe

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Olst-Wijhe met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Olst-Wijhe

Olst-Wijhe is een gemeente in de provincie Overijssel. Deze gemeente telt volgens het CBS 18.682 inwoners. Momenteel staan er 30 woningen te koop en zijn er recent 69 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Olst-Wijhe. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 297.232.

Woningen te koop 30
Woningen recent verkocht 69
Gemiddelde vraagprijs € 515.211
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 297.232
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Olst-Wijhe

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Olst-Wijhe is 27 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Olst-Wijhe moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Olst-Wijhe.

Woningen recent verkocht in Olst-Wijhe

Er zijn recent 69 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Olst-Wijhe. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Olst-Wijhe.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Olst-Wijhe. Een eengezinswoning in Olst-Wijhe komt het meest (69%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Olst-Wijhe

In Olst-Wijhe wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Olst-Wijhe

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Olst-Wijhe (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Olst-Wijhe

Starterswoningen in gemeente Olst-Wijhe zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Olst-Wijhe zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Olst-Wijhe zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Olst-Wijhe? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Olst-Wijhe

Wil je een huis kopen in gemeente Olst-Wijhe? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Olst-Wijhe . Er staan momenteel 30 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Olst-Wijhe alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Olst-Wijhe.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Olst-Wijhe. Zoek je huurwoning in gemeente Olst-Wijhe? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Olst-Wijhe

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Olst-Wijhe is 3.374 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.274 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Olst-Wijhe

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Olst-Wijhe vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Olst-Wijhe

De gemeente Olst-Wijhe telt 5 plaatsen.

Marle Olst Welsum Wesepe Wijhe

Wijken van Olst-Wijhe

Olst-Wijhe bestaat uit 12 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.