logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Houten

Begrijp de huizenprijzen in Houten met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Houten

Houten is een plaats in de gemeente Houten. Deze plaats telt volgens het CBS 50.581 inwoners. Momenteel staan er 30 woningen te koop en zijn er recent 145 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Houten. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 558.779 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 30
Woningen recent verkocht 145
Gemiddelde vraagprijs € 558.779
Percentage gezinnen met kinderen 41%

Verkoopduur woningen in Houten

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Houten is 15 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Houten moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Houten.

Woningen recent verkocht in Houten

Er zijn recent 145 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Houten. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Houten.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Houten. Een eengezinswoning in Houten komt het meest (52%) voor. Daarna komt een galerijflat met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Houten

In Houten wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Houten

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Houten (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Houten

Starterswoningen in Houten zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Houten zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Houten zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Houten? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Houten

Wil je een huis kopen in Houten? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Houten . Er staan momenteel 30 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Houten alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Houten.

Bekijk alle koopwoningen in Houten. Zoek je huurwoning in Houten? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Houten

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Houten is 4.636 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.094 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Houten

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Houten vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Houten

Houten bestaat uit 11 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.