De Huizenmarkt in Houten (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Houten

Woningmarkt Houten

Houten is een plaats in de gemeente Houten. Deze plaats telt volgens het CBS 49.555 inwoners. Momenteel staan er 152 woningen te koop en zijn er recent 279 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Houten. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 536.004 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 152
Woningen recent verkocht 279
Gemiddelde vraagprijs € 536.004
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in Houten

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Houten is 15 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Houten moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Houten.

Woningen recent verkocht in Houten

Er zijn recent 279 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Houten. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Houten.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Houten. Een eengezinswoning in Houten komt het meest (51%) voor. Daarna komt een galerijflat met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Houten

In Houten wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Houten

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Houten (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Houten
Binnenring: Nederland

Houten waar ligt dat?

Woningen te koop Houten

Wil je een huis kopen in Houten? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Houten . Er staan momenteel 152 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Houten alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Houten.

Bekijk hier alle koopwoningen in Houten. Zoek je huurwoning in Houten? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Houten

Starterswoningen in Houten zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Houten zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Houten zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Houten? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Houten

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Houten is 4.094 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (4.044 euro).

Leeftijden Houten

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Houten vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Houten

Houten bestaat uit 11 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.