De Huizenmarkt in Helden (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Helden

Woningmarkt Helden

Helden is een plaats in de gemeente Peel en Maas. Deze plaats telt volgens het CBS 43.320 inwoners. Momenteel staan er 11 woningen te koop en zijn er recent 24 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Helden. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 506.908 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 11
Woningen recent verkocht 24
Gemiddelde vraagprijs € 506.908
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Helden

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Helden is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Helden moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Helden.

Woningen recent verkocht in Helden

Er zijn recent 24 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Helden. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Helden.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Helden. Een eengezinswoning in Helden komt het meest (71%) voor. Daarna komt een portiekflat met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Helden

In Helden wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Helden

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Helden (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Helden
Binnenring: Nederland

Helden waar ligt dat?

Woningen te koop Helden

Wil je een huis kopen in Helden? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Helden . Er staan momenteel 11 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Helden alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Helden.

Bekijk hier alle koopwoningen in Helden. Zoek je huurwoning in Helden? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Helden

Starterswoningen in Helden zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Helden zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Helden zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Helden? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Helden

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Helden is 2.815 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.637 euro).

Leeftijden Helden

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Helden vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Helden

Helden bestaat uit 6 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.