De Huizenmarkt in Heemstede (april 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Heemstede

Woningmarkt Heemstede

Heemstede is een plaats in de gemeente Heemstede. Deze plaats telt volgens het CBS 27.075 inwoners. Momenteel staan er 118 woningen te koop en zijn er recent 160 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heemstede. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 803.736 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 118
Woningen recent verkocht 160
Gemiddelde vraagprijs € 803.736
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Heemstede

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Heemstede is 19 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Heemstede moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Heemstede.

Woningen recent verkocht in Heemstede

Er zijn recent 160 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heemstede. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Heemstede.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Heemstede. Een portiekflat in Heemstede komt het meest (34%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 31% het meest voor.

Gezinssamenstelling Heemstede

In Heemstede wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Heemstede

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Heemstede (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Heemstede
Binnenring: Nederland

Heemstede waar ligt dat?

Woningen te koop Heemstede

Wil je een huis kopen in Heemstede? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Heemstede . Er staan momenteel 118 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Heemstede alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Heemstede.

Bekijk hier alle koopwoningen in Heemstede. Zoek je huurwoning in Heemstede? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Heemstede

Starterswoningen in Heemstede zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Heemstede zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Heemstede zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Heemstede? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Heemstede

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Heemstede is 5.419 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (5.327 euro).

Leeftijden Heemstede

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Heemstede vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Heemstede

Heemstede bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.