logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Heemstede

Begrijp de huizenprijzen in Heemstede met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Heemstede

Heemstede is een plaats in de gemeente Heemstede. Deze plaats telt volgens het CBS 27.778 inwoners. Momenteel staan er 67 woningen te koop en zijn er recent 158 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heemstede. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 848.667 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 67
Woningen recent verkocht 158
Gemiddelde vraagprijs € 848.667
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Heemstede

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Heemstede is 18 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Heemstede moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Heemstede.

Woningen recent verkocht in Heemstede

Er zijn recent 158 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heemstede. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Heemstede.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Heemstede. Een portiekflat in Heemstede komt het meest (33%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 32% het meest voor.

Gezinssamenstelling Heemstede

In Heemstede wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Heemstede

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Heemstede (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Heemstede

Starterswoningen in Heemstede zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Heemstede zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Heemstede zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Heemstede? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Heemstede

Wil je een huis kopen in Heemstede? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Heemstede . Er staan momenteel 67 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Heemstede alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Heemstede.

Bekijk alle koopwoningen in Heemstede. Zoek je huurwoning in Heemstede? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Heemstede

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Heemstede is 5.551 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (5.429 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Heemstede

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Heemstede vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Heemstede

Heemstede bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.