Gemeente Heemstede

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Heemstede

Een eerste blik op Heemstede

Heemstede is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 27.075 inwoners. Momenteel staan er 120 woningen te koop en zijn er recent 234 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Heemstede. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 770.288 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 120
Woningen recent verkocht 234
Gemiddelde vraagprijs € 770.288
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Heemstede

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Heemstede is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Heemstede moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Heemstede.

Woningen recent verkocht in Heemstede

Er zijn recent 234 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heemstede. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Heemstede.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Heemstede. Een portiekflat in Heemstede komt het meest (38%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 26% het meest voor.

Gezinssamenstelling Heemstede

In Heemstede wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Heemstede

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Heemstede (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Heemstede
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Heemstede

Wil je een huis kopen in Heemstede? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Heemstede . Er staan momenteel 120 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Heemstede alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Heemstede.

Zoek je huurwoning in Heemstede? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Heemstede.

Huizenprijzen in Heemstede

Starterswoningen in Heemstede zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Heemstede zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Heemstede zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Heemstede? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Heemstede

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Heemstede is 4.685 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (4.564 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Heemstede is hoger vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Heemstede

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Heemstede vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Heemstede

De gemeente Heemstede telt 1 plaats.

Heemstede

Alle wijken van Heemstede

Heemstede bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen