Huizenmarkt Oud-Assendorp in Zwolle (november 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Oud-Assendorp

Woningmarkt Oud-Assendorp

Oud-Assendorp is een buurt in de wijk Assendorp en plaats Zwolle binnen de gemeente Zwolle. Deze buurt telt volgens het CBS 12.385 inwoners. Momenteel staan er 22 woningen te koop en zijn er recent 26 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oud-Assendorp. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 359.473 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 22
Woningen recent verkocht 26
Gemiddelde vraagprijs € 359.473
Percentage gezinnen met kinderen 22%

Verkoopduur woningen in Oud-Assendorp

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Oud-Assendorp is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Oud-Assendorp moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Oud-Assendorp.

Woningen recent verkocht in Oud-Assendorp

Er zijn recent 26 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oud-Assendorp. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Oud-Assendorp.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Oud-Assendorp. Een eengezinswoning in Oud-Assendorp komt het meest (59%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 22% het meest voor.

Gezinssamenstelling Oud-Assendorp

In Oud-Assendorp wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Oud-Assendorp

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Oud-Assendorp (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Oud-Assendorp
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Oud-Assendorp

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Oud-Assendorp vergeleken met de Zwolle en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Oud-Assendorp waar ligt dat?

Woningen te koop Oud-Assendorp

Wil je een huis kopen in Oud-Assendorp? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Oud-Assendorp . Er staan momenteel 22 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Oud-Assendorp alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Oud-Assendorp.

Bekijk hier alle koopwoningen in Oud-Assendorp. Zoek je huurwoning in Oud-Assendorp? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Oud-Assendorp

Starterswoningen in Oud-Assendorp zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Oud-Assendorp zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Oud-Assendorp zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Oud-Assendorp? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Oud-Assendorp

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Oud-Assendorp is 4.164 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.628 euro).

Leeftijden Oud-Assendorp

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Oud-Assendorp vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Oud-Assendorp

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Oud-Assendorp. De buurt zelf valt binnen de wijk Assendorp in de gemeente Zwolle.

Stationsbuurt Oud-Assendorp Nieuw-Assendorp Wezenlanden Pierik Bedrijventerrein Marslanden-Noord Hanzeland

Alle straten van Oud-Assendorp

Oud-Assendorp bestaat uit 35 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.