Alle woningmarktinfo Klimmen in Voerendaal

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Klimmen

Een eerste blik op Klimmen

Klimmen is een wijk in de plaats Klimmen binnen de gemeente Voerendaal. Deze wijk telt volgens het CBS 3.080 inwoners. Momenteel staan er 7 woningen te koop en zijn er recent 7 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Klimmen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 408.242 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 7
Woningen recent verkocht 7
Gemiddelde vraagprijs € 408.242
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Klimmen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Klimmen is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Klimmen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Klimmen.

Woningen recent verkocht in Klimmen

Er zijn recent 7 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Klimmen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Klimmen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Klimmen. Een eengezinswoning in Klimmen komt het meest (70%) voor. Daarna komt een bungalow met 17% het meest voor.

Gezinssamenstelling Klimmen

In Klimmen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Klimmen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Klimmen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Klimmen
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Klimmen

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Klimmen vergeleken met de Voerendaal en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Klimmen waar ligt dat?

Woningen te koop in Klimmen

Wil je een huis kopen in Klimmen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Klimmen . Er staan momenteel 7 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Klimmen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Klimmen.

Bekijk hier alle koopwoningen in Klimmen. Zoek je huurwoning in Klimmen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Klimmen

Starterswoningen in Klimmen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Klimmen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Klimmen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Klimmen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Klimmen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Klimmen is 2.308 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.873 euro).

Leeftijden Klimmen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Klimmen vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Klimmen

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Klimmen? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Klimmen

Klimmen Craubeek Hellebeuk Retersbeek Termaar Weustenrade