Huizenmarkt Oostbuurt in Vlaardingen (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Oostbuurt

Woningmarkt Oostbuurt

Oostbuurt is een buurt in de wijk Oostwijk en plaats Vlaardingen binnen de gemeente Vlaardingen. Deze buurt telt volgens het CBS 7.280 inwoners. Momenteel staan er 41 woningen te koop en zijn er recent 60 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oostbuurt. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 408.384 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 41
Woningen recent verkocht 60
Gemiddelde vraagprijs € 408.384
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Oostbuurt

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Oostbuurt is 32 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Oostbuurt moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Oostbuurt.

Woningen recent verkocht in Oostbuurt

Er zijn recent 60 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oostbuurt. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Oostbuurt.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Oostbuurt. Een eengezinswoning in Oostbuurt komt het meest (34%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 24% het meest voor.

Gezinssamenstelling Oostbuurt

In Oostbuurt wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Oostbuurt

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Oostbuurt (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Oostbuurt
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Oostbuurt

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Oostbuurt vergeleken met de Vlaardingen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Oostbuurt waar ligt dat?

Woningen te koop Oostbuurt

Wil je een huis kopen in Oostbuurt? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Oostbuurt . Er staan momenteel 41 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Oostbuurt alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Oostbuurt.

Bekijk hier alle koopwoningen in Oostbuurt. Zoek je huurwoning in Oostbuurt? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Oostbuurt

Starterswoningen in Oostbuurt zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Oostbuurt zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Oostbuurt zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Oostbuurt? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Oostbuurt

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Oostbuurt is 3.133 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.055 euro).

Leeftijden Oostbuurt

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Oostbuurt vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Oostbuurt

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Oostbuurt. De buurt zelf valt binnen de wijk Oostwijk in de gemeente Vlaardingen.

Hofbuurt Oostbuurt Havengebied Oost Vijfsluizen

Alle straten van Oostbuurt

Oostbuurt bestaat uit 59 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.