Huizenmarkt Obbicht in Born (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Obbicht

Woningmarkt Obbicht

Obbicht is een buurt in de wijk Obbicht en Papenhoven en plaats Born binnen de gemeente Sittard-Geleen. Deze buurt telt volgens het CBS 4.875 inwoners. Momenteel staan er 5 woningen te koop en zijn er recent 3 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Obbicht. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 410.834 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 5
Woningen recent verkocht 3
Gemiddelde vraagprijs € 410.834
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Obbicht

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Obbicht is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Obbicht moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Obbicht.

Woningen recent verkocht in Obbicht

Er zijn recent 3 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Obbicht. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Obbicht.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Obbicht. Een eengezinswoning in Obbicht komt het meest (83%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 4% het meest voor.

Gezinssamenstelling Obbicht

In Obbicht wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Obbicht

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Obbicht (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Obbicht
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Obbicht

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Obbicht vergeleken met de Sittard-Geleen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Obbicht waar ligt dat?

Woningen te koop Obbicht

Wil je een huis kopen in Obbicht? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Obbicht . Er staan momenteel 5 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Obbicht alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Obbicht.

Bekijk hier alle koopwoningen in Obbicht. Zoek je huurwoning in Obbicht? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Obbicht

Starterswoningen in Obbicht zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Obbicht zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Obbicht zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Obbicht? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Obbicht

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Obbicht is 2.081 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (2.625 euro).

Leeftijden Obbicht

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Obbicht vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Obbicht

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Obbicht. De buurt zelf valt binnen de wijk Obbicht en Papenhoven in de gemeente Sittard-Geleen.

Obbicht Papenhoven Grevenbicht

Alle straten van Obbicht

Obbicht bestaat uit 37 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.