Alle woningmarktinfo Pernis

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Pernis

Een eerste blik op Pernis

Pernis is een buurt in de gemeente Rotterdam. Deze buurt telt volgens het CBS 4.845 inwoners. Momenteel staan er 16 woningen te koop en zijn er recent 8 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Pernis. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 296.929 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 16
Woningen recent verkocht 8
Gemiddelde vraagprijs € 296.929
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Pernis

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Pernis is 32 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Pernis moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Pernis.

Woningen recent verkocht in Pernis

Er zijn recent 8 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Pernis. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Pernis.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Pernis. Een eengezinswoning in Pernis komt het meest (72%) voor. Daarna komt een galerijflat met 12% het meest voor.

Gezinssamenstelling Pernis

In Pernis wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Pernis

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Pernis (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Pernis
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Pernis

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Pernis vergeleken met de Rotterdam en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Pernis

Wil je een huis kopen in Pernis? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Pernis . Er staan momenteel 16 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Pernis alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Pernis.

Zoek je huurwoning in Pernis? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Pernis.

Huizenprijzen in Pernis

Starterswoningen in Pernis zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Pernis zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Pernis zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Pernis? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Pernis

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Pernis is 2.995 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.362 euro).

Leeftijden Pernis

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Pernis vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Pernis

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Pernis. De buurt zelf valt binnen de wijk Pernis in de gemeente Rotterdam.

Pernis

Alle straten van Pernis

Pernis bestaat uit 58 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen