De Huizenmarkt gemeente Rijssen-Holten (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Rijssen-Holten

Woningmarkt Rijssen-Holten

Rijssen-Holten is een gemeente in de provincie Overijssel. Deze gemeente telt volgens het CBS 38.090 inwoners. Momenteel staan er 110 woningen te koop en zijn er recent 138 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rijssen-Holten. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 110
Woningen recent verkocht 138
Gemiddelde vraagprijs € 443.114
Percentage gezinnen met kinderen 44%

Verkoopduur woningen in Rijssen-Holten

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Rijssen-Holten is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Rijssen-Holten moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Rijssen-Holten.

Woningen recent verkocht in Rijssen-Holten

Er zijn recent 138 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rijssen-Holten. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Rijssen-Holten.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Rijssen-Holten. Een eengezinswoning in Rijssen-Holten komt het meest (73%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 8% het meest voor.

Gezinssamenstelling Rijssen-Holten

In Rijssen-Holten wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Rijssen-Holten

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Rijssen-Holten (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Rijssen-Holten
Binnenring: Nederland

Rijssen-Holten waar ligt dat?

Woningen te koop Rijssen-Holten

Wil je een huis kopen in Rijssen-Holten? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Rijssen-Holten . Er staan momenteel 110 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Rijssen-Holten alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Rijssen-Holten.

Bekijk hier alle koopwoningen in Rijssen-Holten. Zoek je huurwoning in Rijssen-Holten? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Rijssen-Holten

Starterswoningen in Rijssen-Holten zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Rijssen-Holten zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Rijssen-Holten zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Rijssen-Holten? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Rijssen-Holten

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Rijssen-Holten is 3.109 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.890 euro).

Leeftijden Rijssen-Holten

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Rijssen-Holten vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Rijssen-Holten

De gemeente Rijssen-Holten telt 2 plaatsen.

Holten Rijssen

Alle wijken van Rijssen-Holten

Rijssen-Holten bestaat uit 8 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.