logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Rijssen-Holten

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Rijssen-Holten met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Rijssen-Holten

Rijssen-Holten is een gemeente in de provincie Overijssel. Deze gemeente telt volgens het CBS 38.493 inwoners. Momenteel staan er 45 woningen te koop en zijn er recent 204 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rijssen-Holten. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 312.785.

Woningen te koop 45
Woningen recent verkocht 204
Gemiddelde vraagprijs € 457.664
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 312.785
Percentage gezinnen met kinderen 43%

Verkoopduur woningen in Rijssen-Holten

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Rijssen-Holten is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Rijssen-Holten moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Rijssen-Holten.

Woningen recent verkocht in Rijssen-Holten

Er zijn recent 204 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rijssen-Holten. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Rijssen-Holten.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Rijssen-Holten. Een eengezinswoning in Rijssen-Holten komt het meest (73%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Rijssen-Holten

In Rijssen-Holten wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Rijssen-Holten

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Rijssen-Holten (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Rijssen-Holten

Starterswoningen in gemeente Rijssen-Holten zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Rijssen-Holten zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Rijssen-Holten zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Rijssen-Holten? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Rijssen-Holten

Wil je een huis kopen in gemeente Rijssen-Holten? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Rijssen-Holten . Er staan momenteel 45 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Rijssen-Holten alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Rijssen-Holten.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Rijssen-Holten. Zoek je huurwoning in gemeente Rijssen-Holten? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Rijssen-Holten

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Rijssen-Holten is 3.265 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.063 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Rijssen-Holten

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Rijssen-Holten vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Rijssen-Holten

De gemeente Rijssen-Holten telt 2 plaatsen.

Holten Rijssen

Wijken van Rijssen-Holten

Rijssen-Holten bestaat uit 11 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.