logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Pekela

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Pekela met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Pekela

Pekela is een gemeente in de provincie Groningen. Deze gemeente telt volgens het CBS 12.404 inwoners. Momenteel staan er 17 woningen te koop en zijn er recent 45 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Pekela. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 164.611.

Woningen te koop 17
Woningen recent verkocht 45
Gemiddelde vraagprijs € 304.782
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 164.611
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Pekela

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Pekela is 44 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Pekela kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Pekela

Er zijn recent 45 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Pekela. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Pekela.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Pekela. Een eengezinswoning in Pekela komt het meest (81%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 5% het meest voor.

Gezinssamenstelling Pekela

In Pekela wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Pekela

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Pekela (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Pekela

Starterswoningen in gemeente Pekela zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Pekela zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Pekela zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Pekela? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Pekela

Wil je een huis kopen in gemeente Pekela? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Pekela . Er staan momenteel 17 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Pekela alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Pekela.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Pekela. Zoek je huurwoning in gemeente Pekela? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Pekela

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Pekela is 2.153 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.040 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Pekela

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Pekela vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Pekela

De gemeente Pekela telt 2 plaatsen.

Nieuwe Pekela Oude Pekela

Wijken van Pekela

Pekela bestaat uit 2 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Wijk
00
01