De Huizenmarkt gemeente Pekela (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Pekela

Woningmarkt Pekela

Pekela is een gemeente in de provincie Groningen. Deze gemeente telt volgens het CBS 13.745 inwoners. Momenteel staan er 47 woningen te koop en zijn er recent 46 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Pekela. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 47
Woningen recent verkocht 46
Gemiddelde vraagprijs € 279.166
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Pekela

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Pekela is 49 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Pekela kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Pekela

Er zijn recent 46 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Pekela. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Pekela.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Pekela. Een eengezinswoning in Pekela komt het meest (80%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 5% het meest voor.

Gezinssamenstelling Pekela

In Pekela wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Pekela

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Pekela (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Pekela
Binnenring: Nederland

Pekela waar ligt dat?

Woningen te koop Pekela

Wil je een huis kopen in Pekela? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Pekela . Er staan momenteel 47 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Pekela alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Pekela.

Bekijk hier alle koopwoningen in Pekela. Zoek je huurwoning in Pekela? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Pekela

Starterswoningen in Pekela zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Pekela zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Pekela zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Pekela? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Pekela

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Pekela is 1.996 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (1.730 euro).

Leeftijden Pekela

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Pekela vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Pekela

De gemeente Pekela telt 2 plaatsen.

Nieuwe Pekela Oude Pekela

Alle wijken van Pekela

Pekela bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.