Hoogwoud

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Hoogwoud

Een eerste blik op Hoogwoud

Hoogwoud is een buurt in de gemeente Opmeer. Deze buurt telt volgens het CBS 4.460 inwoners. Momenteel staan er 16 woningen te koop en zijn er recent 27 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Hoogwoud. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 388.034 euro. Dit is gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 16
Woningen recent verkocht 27
Gemiddelde vraagprijs € 388.034
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Hoogwoud

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hoogwoud is 30 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hoogwoud moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hoogwoud.

Woningen recent verkocht in Hoogwoud

Er zijn recent 27 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoogwoud. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hoogwoud.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hoogwoud. Een eengezinswoning in Hoogwoud komt het meest (73%) voor. Daarna komt een galerijflat met 12% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hoogwoud

In Hoogwoud wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Hoogwoud

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Hoogwoud (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hoogwoud
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Hoogwoud

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Hoogwoud vergeleken met de Opmeer en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Hoogwoud

Wil je een huis kopen in Hoogwoud? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hoogwoud . Er staan momenteel 16 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hoogwoud alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hoogwoud.

Zoek je huurwoning in Hoogwoud? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Hoogwoud.

Huizenprijzen in Hoogwoud

Starterswoningen in Hoogwoud zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Hoogwoud zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hoogwoud zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hoogwoud? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hoogwoud

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hoogwoud is 2.539 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.409 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Hoogwoud is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Hoogwoud

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hoogwoud vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Hoogwoud

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Hoogwoud. De buurt zelf valt binnen de wijk 01 in de gemeente Opmeer.

Hoogwoud Aartswoud Langereis (gedeeltelijk) Gouwe

Alle straten van Hoogwoud

Hoogwoud bestaat uit 51 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen