De Huizenmarkt gemeente Oegstgeest (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Oegstgeest

Woningmarkt Oegstgeest

Oegstgeest is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 23.885 inwoners. Momenteel staan er 104 woningen te koop en zijn er recent 186 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oegstgeest. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 497.310.

Woningen te koop 104
Woningen recent verkocht 186
Gemiddelde vraagprijs € 660.064
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 497.310
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Oegstgeest

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Oegstgeest is 21 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Oegstgeest moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Oegstgeest.

Woningen recent verkocht in Oegstgeest

Er zijn recent 186 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oegstgeest. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Oegstgeest.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Oegstgeest. Een galerijflat in Oegstgeest komt het meest (26%) voor. Daarna komt een portiekflat met 25% het meest voor.

Gezinssamenstelling Oegstgeest

In Oegstgeest wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Oegstgeest

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Oegstgeest (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Oegstgeest
Binnenring: Nederland

Oegstgeest waar ligt dat?

Woningen te koop Oegstgeest

Wil je een huis kopen in Oegstgeest? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Oegstgeest . Er staan momenteel 104 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Oegstgeest alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Oegstgeest.

Bekijk hier alle koopwoningen in Oegstgeest. Zoek je huurwoning in Oegstgeest? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Oegstgeest

Starterswoningen in Oegstgeest zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Oegstgeest zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Oegstgeest zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Oegstgeest? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Oegstgeest

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Oegstgeest is 4.538 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.244 euro).

Leeftijden Oegstgeest

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Oegstgeest vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Oegstgeest

De gemeente Oegstgeest telt 1 plaats.

Oegstgeest

Alle wijken van Oegstgeest

Oegstgeest bestaat uit 1 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.