logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Oegstgeest

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Oegstgeest met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Oegstgeest

Oegstgeest is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 25.746 inwoners. Momenteel staan er 57 woningen te koop en zijn er recent 132 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oegstgeest. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 497.310.

Woningen te koop 57
Woningen recent verkocht 132
Gemiddelde vraagprijs € 708.225
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 497.310
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Oegstgeest

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Oegstgeest is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Oegstgeest moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Oegstgeest.

Woningen recent verkocht in Oegstgeest

Er zijn recent 132 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oegstgeest. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Oegstgeest.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Oegstgeest. Een eengezinswoning in Oegstgeest komt het meest (25%) voor. Daarna komt een galerijflat met 24% het meest voor.

Gezinssamenstelling Oegstgeest

In Oegstgeest wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Oegstgeest

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Oegstgeest (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Oegstgeest

Starterswoningen in gemeente Oegstgeest zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Oegstgeest zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Oegstgeest zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Oegstgeest? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Oegstgeest

Wil je een huis kopen in gemeente Oegstgeest? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Oegstgeest . Er staan momenteel 57 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Oegstgeest alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Oegstgeest.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Oegstgeest. Zoek je huurwoning in gemeente Oegstgeest? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Oegstgeest

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Oegstgeest is 4.761 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.550 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Oegstgeest

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Oegstgeest vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Oegstgeest

De gemeente Oegstgeest telt 1 plaats.

Oegstgeest

Wijken van Oegstgeest

Oegstgeest bestaat uit 6 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.