Huizenmarkt Maaswijk in Spijkenisse (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Maaswijk

Woningmarkt Maaswijk

Maaswijk is een wijk in de plaats Spijkenisse binnen de gemeente Nissewaard. Deze wijk telt volgens het CBS 11.830 inwoners. Momenteel staan er 56 woningen te koop en zijn er recent 85 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Maaswijk. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 403.093 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 56
Woningen recent verkocht 85
Gemiddelde vraagprijs € 403.093
Percentage gezinnen met kinderen 45%

Verkoopduur woningen in Maaswijk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Maaswijk is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Maaswijk moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Maaswijk.

Woningen recent verkocht in Maaswijk

Er zijn recent 85 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Maaswijk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Maaswijk.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Maaswijk. Een eengezinswoning in Maaswijk komt het meest (71%) voor. Daarna komt een galerijflat met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Maaswijk

In Maaswijk wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Maaswijk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Maaswijk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Maaswijk
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Maaswijk

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Maaswijk vergeleken met de Nissewaard en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Maaswijk waar ligt dat?

Woningen te koop Maaswijk

Wil je een huis kopen in Maaswijk? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Maaswijk . Er staan momenteel 56 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Maaswijk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Maaswijk.

Bekijk hier alle koopwoningen in Maaswijk. Zoek je huurwoning in Maaswijk? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Maaswijk

Starterswoningen in Maaswijk zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Maaswijk zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Maaswijk zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Maaswijk? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Maaswijk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Maaswijk is 3.212 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.082 euro).

Leeftijden Maaswijk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Maaswijk vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Maaswijk

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Maaswijk? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Maaswijk

Maaswijk-Noordoost Maaswijk-Noordwest Maaswijk-Zuidwest Maaswijk-Zuidoost Maaswijktuinen Park Welgelegen