De Huizenmarkt gemeente Huizen (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Huizen

Woningmarkt Huizen

Huizen is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 58.990 inwoners. Momenteel staan er 186 woningen te koop en zijn er recent 129 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Huizen. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 397.932.

Woningen te koop 186
Woningen recent verkocht 129
Gemiddelde vraagprijs € 675.563
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 397.932
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Huizen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Huizen is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Huizen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Huizen.

Woningen recent verkocht in Huizen

Er zijn recent 129 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Huizen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Huizen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Huizen. Een eengezinswoning in Huizen komt het meest (49%) voor. Daarna komt een portiekflat met 23% het meest voor.

Gezinssamenstelling Huizen

In Huizen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Huizen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Huizen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Huizen
Binnenring: Nederland

Huizen waar ligt dat?

Woningen te koop Huizen

Wil je een huis kopen in Huizen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Huizen . Er staan momenteel 186 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Huizen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Huizen.

Bekijk hier alle koopwoningen in Huizen. Zoek je huurwoning in Huizen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Huizen

Starterswoningen in Huizen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Huizen zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Huizen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Huizen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Huizen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Huizen is 4.494 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (4.514 euro).

Leeftijden Huizen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Huizen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Huizen

De gemeente Huizen telt 1 plaats.

Huizen

Alle wijken van Huizen

Huizen bestaat uit 14 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.