logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Huizen

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Huizen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Huizen

Huizen is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 41.252 inwoners. Momenteel staan er 65 woningen te koop en zijn er recent 151 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Huizen. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 397.932.

Woningen te koop 65
Woningen recent verkocht 151
Gemiddelde vraagprijs € 736.579
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 397.932
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Huizen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Huizen is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Huizen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Huizen.

Woningen recent verkocht in Huizen

Er zijn recent 151 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Huizen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Huizen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Huizen. Een eengezinswoning in Huizen komt het meest (51%) voor. Daarna komt een portiekflat met 22% het meest voor.

Gezinssamenstelling Huizen

In Huizen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Huizen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Huizen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Huizen

Starterswoningen in gemeente Huizen zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Huizen zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Huizen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Huizen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Huizen

Wil je een huis kopen in gemeente Huizen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Huizen . Er staan momenteel 65 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Huizen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Huizen.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Huizen. Zoek je huurwoning in gemeente Huizen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Huizen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Huizen is 4.762 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.470 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Huizen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Huizen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Huizen

De gemeente Huizen telt 1 plaats.

Huizen

Wijken van Huizen

Huizen bestaat uit 13 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.