Huizenmarkt Staatsliedenkwartier in Hilversum (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Staatsliedenkwartier

Woningmarkt Staatsliedenkwartier

Staatsliedenkwartier is een buurt in de wijk Zuid en plaats Hilversum binnen de gemeente Hilversum. Deze buurt telt volgens het CBS 17.515 inwoners. Momenteel staan er 21 woningen te koop en zijn er recent 37 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Staatsliedenkwartier. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 487.975 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 21
Woningen recent verkocht 37
Gemiddelde vraagprijs € 487.975
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Staatsliedenkwartier

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Staatsliedenkwartier is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Staatsliedenkwartier moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Staatsliedenkwartier.

Woningen recent verkocht in Staatsliedenkwartier

Er zijn recent 37 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Staatsliedenkwartier. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Staatsliedenkwartier.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Staatsliedenkwartier. Een eengezinswoning in Staatsliedenkwartier komt het meest (45%) voor. Daarna komt een portiekflat met 34% het meest voor.

Gezinssamenstelling Staatsliedenkwartier

In Staatsliedenkwartier wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Staatsliedenkwartier

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Staatsliedenkwartier (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Staatsliedenkwartier
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Staatsliedenkwartier

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Staatsliedenkwartier vergeleken met de Hilversum en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Staatsliedenkwartier waar ligt dat?

Woningen te koop Staatsliedenkwartier

Wil je een huis kopen in Staatsliedenkwartier? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Staatsliedenkwartier . Er staan momenteel 21 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Staatsliedenkwartier alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Staatsliedenkwartier.

Bekijk hier alle koopwoningen in Staatsliedenkwartier. Zoek je huurwoning in Staatsliedenkwartier? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Staatsliedenkwartier

Starterswoningen in Staatsliedenkwartier zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Staatsliedenkwartier zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Staatsliedenkwartier zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Staatsliedenkwartier? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Staatsliedenkwartier

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Staatsliedenkwartier is 4.525 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.338 euro).

Leeftijden Staatsliedenkwartier

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Staatsliedenkwartier vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Staatsliedenkwartier

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Staatsliedenkwartier. De buurt zelf valt binnen de wijk Zuid in de gemeente Hilversum.

Bloemenkwartier Noord Bloemenkwartier Zuid Schrijverskwartier Staatsliedenkwartier Zeeheldenkwartier

Alle straten van Staatsliedenkwartier

Staatsliedenkwartier bestaat uit 24 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.