Huizenmarkt Middelhoek in Hengelo (november 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Middelhoek

Woningmarkt Middelhoek

Middelhoek is een buurt in de wijk Hasseler Es en plaats Hengelo binnen de gemeente Hengelo. Deze buurt telt volgens het CBS 12.415 inwoners. Momenteel staan er 3 woningen te koop en zijn er recent 8 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Middelhoek. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 291.340 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 3
Woningen recent verkocht 8
Gemiddelde vraagprijs € 291.340
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Middelhoek

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Middelhoek is 21 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Middelhoek moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Middelhoek.

Woningen recent verkocht in Middelhoek

Er zijn recent 8 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Middelhoek. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Middelhoek.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Middelhoek. Een eengezinswoning in Middelhoek komt het meest (87%) voor. Daarna komt een herenhuis met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Middelhoek

In Middelhoek wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Middelhoek

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Middelhoek (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Middelhoek
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Middelhoek

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Middelhoek vergeleken met de Hengelo en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Middelhoek waar ligt dat?

Woningen te koop Middelhoek

Wil je een huis kopen in Middelhoek? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Middelhoek . Er staan momenteel 3 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Middelhoek alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Middelhoek.

Bekijk hier alle koopwoningen in Middelhoek. Zoek je huurwoning in Middelhoek? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Middelhoek

Starterswoningen in Middelhoek zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Middelhoek zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Middelhoek zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Middelhoek? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Middelhoek

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Middelhoek is 2.609 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.384 euro).

Leeftijden Middelhoek

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Middelhoek vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Middelhoek

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Middelhoek. De buurt zelf valt binnen de wijk Hasseler Es in de gemeente Hengelo.

Bovenhoek Schothorsthoek Bartelinkshoek Tijertshoek Sogtoenhoek Bruninkshoek Middelhoek Molendijkhoek Weijinkshoek Oosterveld

Alle straten van Middelhoek

Middelhoek bestaat uit 10 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.