De Huizenmarkt gemeente Hengelo (april 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Hengelo

Woningmarkt Hengelo

Hengelo is een gemeente in de provincie Overijssel. Deze gemeente telt volgens het CBS 80.585 inwoners. Momenteel staan er 255 woningen te koop en zijn er recent 556 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hengelo. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 285.029.

Woningen te koop 255
Woningen recent verkocht 556
Gemiddelde vraagprijs € 346.299
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 285.029
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Hengelo

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hengelo is 23 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hengelo moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hengelo.

Woningen recent verkocht in Hengelo

Er zijn recent 556 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hengelo. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hengelo.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hengelo. Een eengezinswoning in Hengelo komt het meest (58%) voor. Daarna komt een portiekflat met 23% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hengelo

In Hengelo wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hengelo

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hengelo (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hengelo
Binnenring: Nederland

Hengelo waar ligt dat?

Woningen te koop Hengelo

Wil je een huis kopen in Hengelo? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hengelo . Er staan momenteel 255 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hengelo alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hengelo.

Bekijk hier alle koopwoningen in Hengelo. Zoek je huurwoning in Hengelo? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Hengelo

Starterswoningen in Hengelo zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Hengelo zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hengelo zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hengelo? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hengelo

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hengelo is 2.840 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.677 euro).

Leeftijden Hengelo

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hengelo vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Hengelo

De gemeente Hengelo telt 1 plaats.

Hengelo

Alle wijken van Hengelo

Hengelo bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.