logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Hengelo

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Hengelo met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Hengelo

Hengelo is een gemeente in de provincie Overijssel. Deze gemeente telt volgens het CBS 82.311 inwoners. Momenteel staan er 134 woningen te koop en zijn er recent 374 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hengelo. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 285.029.

Woningen te koop 134
Woningen recent verkocht 374
Gemiddelde vraagprijs € 371.730
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 285.029
Percentage gezinnen met kinderen 31%

Verkoopduur woningen in Hengelo

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hengelo is 23 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hengelo moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hengelo.

Woningen recent verkocht in Hengelo

Er zijn recent 374 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hengelo. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hengelo.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hengelo. Een eengezinswoning in Hengelo komt het meest (59%) voor. Daarna komt een portiekflat met 22% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hengelo

In Hengelo wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hengelo

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hengelo (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Hengelo

Starterswoningen in gemeente Hengelo zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Hengelo zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Hengelo zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Hengelo? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Hengelo

Wil je een huis kopen in gemeente Hengelo? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Hengelo . Er staan momenteel 134 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hengelo alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hengelo.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Hengelo. Zoek je huurwoning in gemeente Hengelo? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Hengelo

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hengelo is 2.909 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.843 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Hengelo

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hengelo vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Hengelo

De gemeente Hengelo telt 1 plaats.

Hengelo

Wijken van Hengelo

Hengelo bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.