logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Hengelo

Begrijp de huizenprijzen in Hengelo met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Hengelo

Hengelo is een plaats in de gemeente Hengelo. Deze plaats telt volgens het CBS 82.311 inwoners. Momenteel staan er 140 woningen te koop en zijn er recent 438 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hengelo. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 373.339 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 140
Woningen recent verkocht 438
Gemiddelde vraagprijs € 373.339
Percentage gezinnen met kinderen 31%

Verkoopduur woningen in Hengelo

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hengelo is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hengelo moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hengelo.

Woningen recent verkocht in Hengelo

Er zijn recent 438 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hengelo. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hengelo.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hengelo. Een eengezinswoning in Hengelo komt het meest (59%) voor. Daarna komt een portiekflat met 22% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hengelo

In Hengelo wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hengelo

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hengelo (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Hengelo

Starterswoningen in Hengelo zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Hengelo zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hengelo zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Hengelo? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Hengelo

Wil je een huis kopen in Hengelo? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hengelo . Er staan momenteel 140 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hengelo alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hengelo.

Bekijk alle koopwoningen in Hengelo. Zoek je huurwoning in Hengelo? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Hengelo

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hengelo is 2.910 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.840 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Hengelo

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hengelo vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Hengelo

Hengelo bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.