Huizenmarkt Sterksel in Sterksel (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Sterksel

Woningmarkt Sterksel

Sterksel is een buurt in de wijk Sterksel en plaats Sterksel binnen de gemeente Heeze-Leende. Deze buurt telt volgens het CBS 1.580 inwoners. Momenteel staan er 8 woningen te koop en zijn er recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Sterksel. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 530.765 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 8
Woningen recent verkocht 4
Gemiddelde vraagprijs € 530.765
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Sterksel

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Sterksel is 75 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Sterksel kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Sterksel

Er zijn recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Sterksel. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Sterksel.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Sterksel. Een eengezinswoning in Sterksel komt het meest (61%) voor. Daarna komt een villa met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Sterksel

In Sterksel wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Sterksel

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Sterksel (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Sterksel
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Sterksel

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Sterksel vergeleken met de Heeze-Leende en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Sterksel waar ligt dat?

Woningen te koop Sterksel

Wil je een huis kopen in Sterksel? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Sterksel . Er staan momenteel 8 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Sterksel alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Sterksel.

Bekijk hier alle koopwoningen in Sterksel. Zoek je huurwoning in Sterksel? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Sterksel

Starterswoningen in Sterksel zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Sterksel zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Sterksel zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Sterksel? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Sterksel

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Sterksel is 3.460 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.766 euro).

Leeftijden Sterksel

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Sterksel vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Sterksel

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Sterksel. De buurt zelf valt binnen de wijk Sterksel in de gemeente Heeze-Leende.

Sterksel Verspreide huizen ten zuiden van Sterksel Verspreide huizen ten oosten van Sterksel

Alle straten van Sterksel

Sterksel bestaat uit 26 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.