Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Heerde

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Heerde met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Heerde

Heerde is een gemeente in de provincie Gelderland. Deze gemeente telt volgens het CBS 18.600 inwoners. Momenteel staan er 41 woningen te koop en zijn er recent 114 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heerde. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 334.477.

Woningen te koop 41
Woningen recent verkocht 114
Gemiddelde vraagprijs € 574.194
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 334.477
Percentage gezinnen met kinderen 39%

Verkoopduur woningen in Heerde

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Heerde is 27 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Heerde moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Heerde.

Woningen recent verkocht in Heerde

Er zijn recent 114 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heerde. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Heerde.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Heerde. Een eengezinswoning in Heerde komt het meest (64%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Heerde

In Heerde wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Heerde

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Heerde (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Heerde

Starterswoningen in gemeente Heerde zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Heerde zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Heerde zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Heerde? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Heerde

Wil je een huis kopen in gemeente Heerde? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Heerde . Er staan momenteel 41 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Heerde alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Heerde.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Heerde. Zoek je huurwoning in gemeente Heerde? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Heerde

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Heerde is 3.980 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.687 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Heerde

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Heerde vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Heerde

De gemeente Heerde telt 4 plaatsen.

Heerde Veessen Vorchten Wapenveld

Wijken van Heerde

Heerde bestaat uit 2 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.