De Huizenmarkt in Heerde (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Heerde

Woningmarkt Heerde

Heerde is een plaats in de gemeente Heerde. Deze plaats telt volgens het CBS 18.600 inwoners. Momenteel staan er 50 woningen te koop en zijn er recent 86 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heerde. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 558.470 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 50
Woningen recent verkocht 86
Gemiddelde vraagprijs € 558.470
Percentage gezinnen met kinderen 39%

Verkoopduur woningen in Heerde

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Heerde is 27 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Heerde moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Heerde.

Woningen recent verkocht in Heerde

Er zijn recent 86 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heerde. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Heerde.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Heerde. Een eengezinswoning in Heerde komt het meest (63%) voor. Daarna komt een bungalow met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Heerde

In Heerde wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Heerde

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Heerde (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Heerde
Binnenring: Nederland

Heerde waar ligt dat?

Woningen te koop Heerde

Wil je een huis kopen in Heerde? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Heerde . Er staan momenteel 50 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Heerde alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Heerde.

Bekijk hier alle koopwoningen in Heerde. Zoek je huurwoning in Heerde? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Heerde

Starterswoningen in Heerde zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Heerde zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Heerde zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Heerde? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Heerde

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Heerde is 4.035 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.602 euro).

Leeftijden Heerde

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Heerde vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Heerde

Heerde bestaat uit 2 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.