Huizenmarkt Boerhaavekwartier in Gouda (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Boerhaavekwartier

Woningmarkt Boerhaavekwartier

Boerhaavekwartier is een buurt in de wijk Bloemendaal en plaats Gouda binnen de gemeente Gouda. Deze buurt telt volgens het CBS 9.545 inwoners. Momenteel staan er 12 woningen te koop en zijn er recent 34 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Boerhaavekwartier. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 279.114 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 12
Woningen recent verkocht 34
Gemiddelde vraagprijs € 279.114
Percentage gezinnen met kinderen 26%

Verkoopduur woningen in Boerhaavekwartier

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Boerhaavekwartier is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Boerhaavekwartier moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Boerhaavekwartier.

Woningen recent verkocht in Boerhaavekwartier

Er zijn recent 34 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Boerhaavekwartier. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Boerhaavekwartier.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Boerhaavekwartier. Een portiekflat in Boerhaavekwartier komt het meest (41%) voor. Daarna komt een galerijflat met 36% het meest voor.

Gezinssamenstelling Boerhaavekwartier

In Boerhaavekwartier wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Boerhaavekwartier

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Boerhaavekwartier (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Boerhaavekwartier
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Boerhaavekwartier

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Boerhaavekwartier vergeleken met de Gouda en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Boerhaavekwartier waar ligt dat?

Woningen te koop Boerhaavekwartier

Wil je een huis kopen in Boerhaavekwartier? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Boerhaavekwartier . Er staan momenteel 12 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Boerhaavekwartier alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Boerhaavekwartier.

Bekijk hier alle koopwoningen in Boerhaavekwartier. Zoek je huurwoning in Boerhaavekwartier? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Boerhaavekwartier

Starterswoningen in Boerhaavekwartier zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Boerhaavekwartier zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Boerhaavekwartier zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Boerhaavekwartier? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Boerhaavekwartier

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Boerhaavekwartier is 3.257 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.173 euro).

Leeftijden Boerhaavekwartier

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Boerhaavekwartier vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Boerhaavekwartier

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Boerhaavekwartier. De buurt zelf valt binnen de wijk Bloemendaal in de gemeente Gouda.

Boerhaavekwartier Windrooskwartier en Heesterbuurt Groenhovenkwartier Bloemendaalseweg De Goudse Poort Gaardenbuurt

Alle straten van Boerhaavekwartier

Boerhaavekwartier bestaat uit 9 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.