Huizenmarkt Dikkenberg in Bennekom (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Dikkenberg

Woningmarkt Dikkenberg

Dikkenberg is een buurt in de wijk Bennekom en plaats Bennekom binnen de gemeente Ede. Deze buurt telt volgens het CBS 15.030 inwoners. Momenteel staat er 1 woning te koop en is er recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dikkenberg. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 1.093.461 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 1
Woningen recent verkocht 1
Gemiddelde vraagprijs € 1.093.461
Percentage gezinnen met kinderen 31%

Verkoopduur woningen in Dikkenberg

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Dikkenberg is 39 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Dikkenberg kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Dikkenberg

Er is recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dikkenberg. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Dikkenberg.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Dikkenberg. Een villa in Dikkenberg komt het meest (41%) voor. Daarna komt een landhuis met 17% het meest voor.

Gezinssamenstelling Dikkenberg

In Dikkenberg wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Dikkenberg

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Dikkenberg (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Dikkenberg
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Dikkenberg

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Dikkenberg vergeleken met de Ede en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Dikkenberg waar ligt dat?

Woningen te koop Dikkenberg

Wil je een huis kopen in Dikkenberg? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Dikkenberg . Er staat momenteel 1 woning te koop. We geven bij elke huis te koop in Dikkenberg alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Dikkenberg.

Bekijk hier alle koopwoningen in Dikkenberg. Zoek je huurwoning in Dikkenberg? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Dikkenberg

Starterswoningen in Dikkenberg zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Dikkenberg zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Dikkenberg zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Dikkenberg? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Dikkenberg

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Dikkenberg is 3.745 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (4.102 euro).

Leeftijden Dikkenberg

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Dikkenberg vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Dikkenberg

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Dikkenberg. De buurt zelf valt binnen de wijk Bennekom in de gemeente Ede.

De Laar Bennekom-Zuidoost Boekelo Halderbrink De Kraats/Nergena Dikkenberg

Alle straten van Dikkenberg

Dikkenberg bestaat uit 13 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.