Alle woningmarktinfo Gemeente Dordrecht

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Dordrecht

Een eerste blik op Dordrecht

Dordrecht is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 118.370 inwoners. Momenteel staan er 218 woningen te koop en zijn er recent 357 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dordrecht. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 218
Woningen recent verkocht 357
Gemiddelde vraagprijs € 383.004
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Dordrecht

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Dordrecht is 26 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Dordrecht moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Dordrecht.

Woningen recent verkocht in Dordrecht

Er zijn recent 357 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dordrecht. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Dordrecht.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Dordrecht. Een portiekflat in Dordrecht komt het meest (29%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 29% het meest voor.

Gezinssamenstelling Dordrecht

In Dordrecht wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Dordrecht

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Dordrecht (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Dordrecht
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Dordrecht

Wil je een huis kopen in Dordrecht? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Dordrecht . Er staan momenteel 218 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Dordrecht alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Dordrecht.

Zoek je huurwoning in Dordrecht? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Dordrecht.

Huizenprijzen in Dordrecht

Starterswoningen in Dordrecht zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Dordrecht zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Dordrecht zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Dordrecht? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Dordrecht

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Dordrecht is 2.824 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.519 euro).

Leeftijden Dordrecht

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Dordrecht vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Dordrecht

De gemeente Dordrecht telt 1 plaats.

Dordrecht

Alle wijken van Dordrecht

Dordrecht bestaat uit 13 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen