Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Dalfsen

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Dalfsen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Dalfsen

Dalfsen is een gemeente in de provincie Overijssel. Deze gemeente telt volgens het CBS 28.240 inwoners. Momenteel staan er 85 woningen te koop en zijn er recent 103 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dalfsen. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 335.541.

Woningen te koop 85
Woningen recent verkocht 103
Gemiddelde vraagprijs € 548.772
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 335.541
Percentage gezinnen met kinderen 41%

Verkoopduur woningen in Dalfsen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Dalfsen is 31 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Dalfsen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Dalfsen.

Woningen recent verkocht in Dalfsen

Er zijn recent 103 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dalfsen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Dalfsen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Dalfsen. Een eengezinswoning in Dalfsen komt het meest (67%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Dalfsen

In Dalfsen wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Dalfsen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Dalfsen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Dalfsen

Starterswoningen in gemeente Dalfsen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Dalfsen zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Dalfsen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Dalfsen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Dalfsen

Wil je een huis kopen in gemeente Dalfsen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Dalfsen . Er staan momenteel 85 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Dalfsen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Dalfsen.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Dalfsen. Zoek je huurwoning in gemeente Dalfsen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Dalfsen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Dalfsen is 3.764 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.615 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Dalfsen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Dalfsen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Dalfsen

De gemeente Dalfsen telt 3 plaatsen.

Dalfsen Lemelerveld Nieuwleusen

Wijken van Dalfsen

Dalfsen bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.