Alle woningmarktinfo Overloon Centrum

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Overloon Centrum

Een eerste blik op Overloon Centrum

Overloon Centrum is een buurt in de gemeente Boxmeer. Deze buurt telt volgens het CBS 3.965 inwoners. Momenteel staan er 4 woningen te koop en zijn er recent 16 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Overloon Centrum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 503.795 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 4
Woningen recent verkocht 16
Gemiddelde vraagprijs € 503.795
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Overloon Centrum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Overloon Centrum is 35 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Overloon Centrum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Overloon Centrum.

Woningen recent verkocht in Overloon Centrum

Er zijn recent 16 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Overloon Centrum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Overloon Centrum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Overloon Centrum. Een eengezinswoning in Overloon Centrum komt het meest (87%) voor. Daarna komt een portiekflat met 3% het meest voor.

Gezinssamenstelling Overloon Centrum

In Overloon Centrum wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Overloon Centrum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Overloon Centrum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Overloon Centrum
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Overloon Centrum

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Overloon Centrum vergeleken met de Boxmeer en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Overloon Centrum

Wil je een huis kopen in Overloon Centrum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Overloon Centrum . Er staan momenteel 4 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Overloon Centrum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Overloon Centrum.

Zoek je huurwoning in Overloon Centrum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Overloon Centrum.

Huizenprijzen in Overloon Centrum

Starterswoningen in Overloon Centrum zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Overloon Centrum zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Overloon Centrum zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Overloon Centrum? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Overloon Centrum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Overloon Centrum is 2.911 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.695 euro).

Leeftijden Overloon Centrum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Overloon Centrum vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Overloon Centrum

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Overloon Centrum. De buurt zelf valt binnen de wijk Overloon in de gemeente Boxmeer.

Overloon Centrum Verspreide huizen Westerbeek Verspreide huizen Stevensbeek Verspreide huizen Overloon

Alle straten van Overloon Centrum

Overloon Centrum bestaat uit 47 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen