Huizenmarkt Ter Aard in Ter Aard (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Ter Aard

Woningmarkt Ter Aard

Ter Aard is een buurt in de wijk Buitengebied en plaats Ter Aard binnen de gemeente Assen. Deze buurt telt volgens het CBS 1.170 inwoners. Momenteel staan er 0 woningen te koop en is er recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ter Aard. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 806.860 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 0
Woningen recent verkocht 1
Gemiddelde vraagprijs € 806.860
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Ter Aard

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Ter Aard is 36 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Ter Aard kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Ter Aard

Er is recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ter Aard. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Ter Aard.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Ter Aard. Een eengezinswoning in Ter Aard komt het meest (57%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 43% het meest voor.

Gezinssamenstelling Ter Aard

In Ter Aard wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Ter Aard

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Ter Aard (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Ter Aard
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Ter Aard

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Ter Aard vergeleken met de Assen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Ter Aard waar ligt dat?

Woningen te koop Ter Aard

Wil je een huis kopen in Ter Aard? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Ter Aard . Er staan momenteel 0 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Ter Aard alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Ter Aard.

Er staan momenteel geen woningen te koop in Ter Aard.

Bekijk hier alle koopwoningen in Ter Aard. Zoek je huurwoning in Ter Aard? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Ter Aard

Starterswoningen in Ter Aard zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Ter Aard zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Ter Aard zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Ter Aard? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Ter Aard

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Ter Aard is 1.933 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (2.060 euro).

Leeftijden Ter Aard

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Ter Aard vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Ter Aard

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Ter Aard. De buurt zelf valt binnen de wijk Buitengebied in de gemeente Assen.

Loon Verspreide huizen Loon Het grote Veld Verspreide huizen Ubbena Oost Ubbena Verspreide huizen Ubbena West Rhee Verspreide huizen Ter Aard Ter Aard Zeijerveld Bos en Golf Verspreide huizen Witten Witten Graswijkbuurt Verspreide huizen Anreep Anreep/Schieven Verspreide huizen Schieven